REGIONIEUWS ZUID I

Arbitragecongres in Zuid I gehouden in Helvoirt

Door RENE KIEBERT


Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert de COVS in samenwerking met de KNVB een groot congres voor iedereen die bij scheidsrechterszaken is betrokken, dus ook verenigingsscheidsrechters! De vorige congressen werden gehouden in de districten Noord en Oost en waren een doorslaand succes.


Mis dit evenement niet. Het is altijd spijtig als je achteraf hoort dat je iets belangrijks bent misgelopen.

Inschrijven kan nog steeds, maar VOL=VOL.

Kijk op pagina 4 van dit magazine hoe je je via een KNVB-link kunt opgeven.

Voetbalvereniging DIA wint Fair-Play bokaal

Door PIET JANSSEN


Tijdens de najaarsvergadering van scheidsrechtersvereniging Breda op 28 oktober werd door wethouder sport Daan Quaars en voorzitter Rob Luyken de door de COVS Breda ter beschikking gestelde Fair-Play bokaal uitgereikt aan de voorzitter van voetbalvereniging DIA.

De wethouder gaf in het kort het belang van sportiviteit nog eens extra aandacht en verwoordde zijn persoonlijke motivatie om de prijs uit te komen reiken.
De criteria voor volgende jaargangen worden door aangepast waarbij er dan meer facetten van sportiviteit en respect worden meegewogen om tot een winnaar te komen.

Naast winnaar DIA behaalde Beek-Vooruit een verdienstelijke tweede plaats en Baronie maakte als derde het ereschavot compleet.

V.l.n.r. de wethouder van sport Daan Quaars, de voorzitter van DIA Edwin Provoost en Rob Luyken, voorzitter COVS Breda.

Vrouwelijke topscheidsrechters in Breda

Door PIET JANSSEN


Vanavond, dinsdag 26 november, verzorgen Shona Shukrula en Franca Overtoom een presentatie bij scheidsrechtersvereniging Breda.
Shona is KNVB- en FIFA-scheidsrechter en ze fluit in de Derde Divisie en in groep 2 van de UEFA.
Franca vlagt voor de KNVB en de FIFA en zij is actief in de Masterclass en vlagt bijna elke week in de Keuken Kampioen Divisie.
Beiden hebben de ambitie om het hoogst haalbare te bereiken. Zij komen graag vertellen hoe zij hun sportcarrière met hun maatschappelijke loopbaan combineren, wat hun ambities en hoogte-, maar ook dieptepunten zijn geweest.

Daarnaast geven ze graag een kijkje in de keuzes tussen geel/rood. Zij willen de leden diverse clips met overtredingen voorleggen waarbij de keuze is: geel of rood?

Plaats van handeling is clubhuis de Toss in Breda.

Shona Shukrula.