Redactioneel


door ARIE DEN DULK

Dit is de op een na laatste uitgave van De Scheidsrechter. Aan een bijna 90-jarige traditie komt in december een eind. Arthur Smits, portefeuillehouder in het COVS hoofdbestuur, geeft een uitleg over het hoe en waarom. Hij neemt een voorschot op het decembernummer waarin door hem op praktische zaken wordt ingegaan.


Het zal je niet verbazen dat er aandacht was voor de racistische uitingen jegens een speler in het weekend van 16/17 november tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior. De aandacht voor dit exces en scheidsrechter Laurens Gerrets was enorm. Hij kon niet overal op ingaan, maar voor De Scheidsrechter maakte hij een uitzondering.


In de rubriek Toppers betaald voetbal komt het aanstormende talent Luca Cantineau uit Voorburg aan het woord.

Dennis Higler was op het WK onder 17 in Brazilië en doet verslag van zijn VAR-ervaring.

In de rubriek Toppers van Toen plaatsen we een interessant interview dat Arbitraal, het cluborgaan van COVS-Eindhoven, hield met oud-scheidsrechter Geurds. We kregen van hun redactie toestemming om dit over te nemen in De Scheidsrechter.

Je zult maar moeten rennen voor je veiligheid en een willekeurige automobilist aanhouden om de politie te kunnen bellen. Het overkwam Giovanni Hoovenstat als scheidsrechter in West I. Leo Blank doet verslag.

Uit het leven van een rapporteur: Bernard Schenk doet verslag van het werkritme van Ton Schnitzeler uit district Zuid II.


Volop aandacht voor het Arbitragecongres voor Zuid I dat op 11 januari 2020 gehouden zal worden. Inschrijven is nog mogelijk. Kijk op pagina 4.

En nog veel meer te lezen.

Tot zover de inhoud.


Oproep: wie heeft ervaring met racistische uitingen?

De media staan deze dagen vol met racisme in het voetbal. Het zijn dan vooral spelers die slachtoffer zijn. Maar hoe zit het met donkerkleurige scheidsrechters? Hebben zij ook weleens te maken gehad met racisme in of buiten het veld? En dan met name uitingen die tegen henzelf gericht waren?

De redactie van De Scheidsrechter is daar benieuwd naar. In het decembernummer van ons blad willen we daar op ingaan. Maar dat kan alleen met reacties van de scheidsrechters zelf. Schroom niet en reageer als racisme ook op jou van toepassing is geweest. Desnoods plaatsen we jouw reactie anoniem in De Scheidsrechter. Met de voorwaarde dat je naam en adres of telefoonnummer bij de redactie bekend zijn.

Reageren kan tot en met 17 december via redactie@covs.nl. Vergeet niet naam en telefoonnummer in de e-mail te vermelden zodat de redactie desgewenst contact met je kan opnemen.


LET OP: Het is nog niet bekend wanneer exact de laatste editie van De Scheidsrechter in december verschijnt. Maar de uiterste datum inleveren kopij is 17 december.


Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk