REGIONIEUWS WEST I

Sportiviteitsbokaal uitgereikt aan Spartanen

Door JAN DIJKSTRA


Scheidsrechtersvereniging COVS West-Friesland reikte op zondag 29 september voor de wedstrijd Spartanen 1-HSV 1 de Fair Play Cup aan de aanvoerder van de thuisclub.

De sportiviteitsbeker werd voor de 25-ste keer uitgereikt, speciaal daarom werd een nieuwe bokaal gemaakt.

Dezelfde week stond in het Noordhollands Dagblad een artikel dat in november een driejarige publiekscampagne voor gedragsverbetering start op en rond het veld onder de slogan ‘100% asoneutraal’.

In het ambitieuze project werkt de KNVB samen met de deelnemenemde verenigingen RKEDO, Spartanen, Grashoppers, Always Forward, de Valken, Dindua en VVW. Het streven is de campagne uit te rollen naar alle 41 voetbalverenigingen in West-Friesland.

COVS West-Friesland staat voor 100% achter deze doelstelling. Meerwaarde voor de  Fair Play Cup en meer respect voor de scheidsrechter.

Het winnende team van Spartanen uit Wognum met de nieuwe bokaal. Foto Bijzaak.

Kees Nauta overleden

Op 13 oktober 2019 Kees (Cornelis) Nauta, actief scheidsrechter en lid van Scheidsrechtersvereniging Alkmaar geheel onverwachts overleden.

Hoewel hij de afgelopen jaren diverse zware operaties heeft moeten ondergaan, was hij de laatste weken toch weer regelmatig op de trainingen te zien. Zelfs had hij de vrijdag voorafgaand aan de dag dat hij overleed nog een zaalvoetbalwedstrijd gefloten.

Wij zullen zijn markante stemgeluid en bulderende lach missen. Kees is 68 jaar geworden. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en bekenden veel sterkte toe bij het dragen van het verlies.


Bestuur Scheidrechtersvereniging Alkmaar