11 januari 2020 houdt COVS in samenwerking met KNVB een congres voor alle scheidsrechters uit ZUID I

Derde Arbitragecongres COVS in Helvoirt

Door RENE KIEBERT


Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt er in de winterstop een groot arbitragecongres plaats, georganiseerd door de COVS. Dit keer vindt het congres plaats in Helvoirt (nabij Tilburg) in het Guldenberg hotel en brasserie.


Dit voormalig klooster wordt omgetoverd tot een prachtig conferentieoord met ruime zalen voor workshops, een informatiemarkt en een grote plenaire zaal (voor in totaal 400 deelnemers).

Grote trekker voor dit Congres wordt KEVIN BLOM, die een speciale workshop zal wijden aan de interpretatie van ‘hands’….

Hier is immers véél over te doen in véél wedstrijden, waarbij meestal géén VAR aanwezig is.


Alle scheidsrechtersverenigingen van ZUID I worden opgeroepen om zich van hun beste kant te laten zien. Wie zijn ze en wat bieden ze en waar zijn ze te vinden voor de ambitieuze verenigingsscheidsrechters ?


Op 11 januari zal om 10.00 uur voorzitter Ron Sotthewes de opening verrichten.


In ZUID I zijn 800 COVS-leden waarvan een groot aantal actieve leden ook verwacht wordt! Daarnaast worden verenigingsscheidsrechters uitgenodigd via de scheidsrechterscoördinatoren van de voetbalverenigingen in Zeeland en Brabant. Alleen via de SPORTLINK van de KNVB zijn aanmeldingen mogelijk.


Het organisatiecomité bestaat uit Henk van Bekkum (COVS-Eindhoven), Hans Quaars/Wendy Dame (KNVB), Daniel Janssen (COVS-Valkenswaard), Leon op ’t Hoog en Marijn Peijnenburg (COVS-Tilburg), Dirk Koning (commissie W&B) Johan Suurd en René Kiebert (COVS-hoofdbestuur).


Aan het programma wordt nog gewerkt, maar definitief is al dat naast Kevin Blom ook betaaldvoetbal-scheidsrechter Rob Dieperink en Gerrie van Essen (docent Politie) workshops zullen verzorgen. Ook is er weer een spelregeldemonstratie met Socrative (door kampioen sv Rotterdam) en een informatiemarkt.


Tenslotte is er weer een AXIWI-GOUDEN SCHEIDSRECHTERSFLUIT voor de arbiter met grote verdiensten in ZUID I. Alle scheidsrechtersverenigingen uit Brabant en Zeeland kunnen tot 15 november hun kandidaten nomineren.