Topscheidsrechters in training. Foto KNVB Media.

Dag meelopen met toppers in Zeist

Door LEO BLANK


Zoals elk seizoen besteedt de KNVB ook dit jaar in oktober extra aandacht aan de voetbalscheidsrechter in de Week van de Scheidsrechter. Het is vooral aan de clubs zelf op welke wijze zij de arbiter in die week in het zonnetje willen zetten. Hieronder een overzicht van de activiteiten zoals de voetbalbond die bekendmaakte. Bijzonder is dit seizoen dat vijftien amateurscheidsrechters in oktober een dagje mogen meelopen met collega's uit het betaald voetbal.De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet.


In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet.


Uiteraard worden ook de verenigingen en voetballers via diverse kanalen opgeroepen om hun waardering uit te spreken voor de scheidsrechters. Regel je als club een origineel cadeau of activiteit als bedankje voor scheidsrechters in de Week van de Scheidsrechter, dan kun je het plan indienen bij de KNVB. De leukste plannen worden beloond met het betalen van (een deel van) de rekening.


Vijftien scheidsrechters uit het amateurvoetbal krijgen de unieke kans om een trainingsdag mee te lopen met de betaaldvoetbalscheidsrechters in Zeist. Zij kijken mee met videobeelden en doen mee met de training. De meeloopdag is op woensdag 9 oktober 2019 en duurt van 09.00 uur tot 19.00 uur. Zowel verenigings- als KNVB-scheidsrechters konden zich tot vorige week aanmelden. Onderstaande betaald voetbal scheidsrechters zullen die dag sowieso aanwezig zijn in Zeist: Kevin Blom, Serdar Gözübüyük, Dennis Higler, Pol van Boekel, Björn Kuipers, Allard Lindhout, Danny Makkelie, Jeroen Manschot, Siemen Mulde en Bas Nijhuis.