REGIONIEUWS WEST I

Spartanen uit Wognum sportiefse voetbalclub

Door JAN DIJKSTRA


Scheidsrechtersvereniging West-Friesland reikt op zondag 29 september voor de 25-ste keer de sportiviteitsbeker uit. De trofee komt in handen van voetbalvereniging Spartanen uit Wognum. Met 0,69 strafcoderingspunten toonde het eerste elftal afgelopen seizoen het sportiefste gedrag van alle clubs in de regio. Daarna volgden De Valken uit Venhuizen (0,79) en Dindua uit Enkhuizen (0.91).


Omdat het om een jubileumbeker gaat, heeft de scheidsrechtersvereniging een gloednieuwe wisseltrofee laten maken.

In totaal werden 1792 strafcoderingspunten genoteerd, vorig jaar 1454. Er werden 895 competitiewedstrijden gespeeld met een totaal van 1792 strafcoderingspunten. Dat is gemiddeld 2.00 per wedstrijd. Het jaar ervoor was dat 1.34.

Afgelopen seizoen werden in West-Friesland ook 85 bekerwedstrijden gespeeld.

Er werden in de competities 52 rode kaarten uitgedeeld. Elf voetbalverenigingen kregen geen enkele rode kaart. In het seizoen 2017-2018 waren dat er zeven. Vorig seizoen werden twee wedstrijden gestaakt.

Scheidsrechtervereniging Alkmaar start wervingscampagne

Door ARIE DEN DULK


SV Alkmaar hoopt meer leden te werven door naamsbekendheid te promoten bij verenigingsscheidsrechters en kandidaten die scheidsrechtercursussen bezoeken en succesvol afronden. Naast werving op social media is er een wervingsflyer ontworpen en gedrukt die dient ter ondersteuning om het doel – meer leden – te bereiken.