Voorwoord


door RON SOTTHEWES

voorzitter COVSAfgelopen week hebben velen van jullie het mooie bericht gehad te promoveren naar een hogere klasse. Van harte gefeliciteerd namens het bestuur van de COVS. Voor diegenen die een ander bericht ontvingen gaan wij er vanuit dat je het aankomende seizoen laat zien waarom jullie het waard bent om wel in die specifieke klasse te acteren.


Op 15 juni vond bij het 100-jarige SEO (Enschede) het NK spelregels voor COVS-teams plaats. Als leek bezocht ik dit evenement. Een zeer geslaagde dag met RSV (Rotterdam) voor de derde keer op rij als winnaar. De grote beker zal naar alle waarschijnlijkheid wel een zeer prominente plaats krijgen in het clubhuis. Hartelijk dank aan de LCI, SEO en alle vrijwilligers voor de fantastische organisatie. Chapeau !


De eerste landelijke vergadering heeft woensdag 19 juni plaatsgevonden in de nieuwe samenstelling en stond in het teken van elkaar leren kennen en vooral uitspreken wat we van elkaar verwachten.

Uiteraard zijn de reguliere onderwerpen behandeld en zijn er achttien agendapunten volledig besproken. Nadere informatie vind je te zijner tijd op onze website.


Op zaterdag 22 juni was ik als afgevaardigde van het COVS-bestuur bij het NK voetbal voor scheidsrechters en assistenten bij de SEO in Enschede. De organisatie was naast het fantastische weer van een hoog gehalte. Chapeau voor Enschede. De eerste prijs ging net als vorig jaar naar combinatie Venlo/Helmond na een ietwat geflatteerde zege in de finale tegen een zeer sterk Deventer team: 0-1. Alkmaar eiste de derde plaats op en de fairplay-beker ging dit jaar naar Nijmegen.


Als landelijk bestuur zullen wij ons de komende tijd buigen over de toekomst van de COVS en al haar specifieke onderwerpen. Door jullie als leden aangebracht of vanuit het bestuur aangegeven. Wij gaan met een planmatige aanpak trachten de onderwerpen te behandelen om jullie naar volle tevredenheid te bedienen. Uiteraard hopen wij dat je met ons meedenkt en handelt.


Je leest alweer de laatste versie van De Scheidsrechter voor dit seizoen. Wij vertrouwen erop dat je met veel plezier de achterliggende edities hebt gelezen en danken de redactie voor haar vele inspanningen.


Wij wensen je een fantastische zomer en een goede voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen toe. Hopelijk een seizoen met veel sportiviteit en goede prestaties.