Landelijke Spelregelfinale Jeugd 2019

Door GERTIE SCHOL


Op 1 juni 2019 werd in Apeldoorn deze landelijke finale gehouden. Door diverse afschrijvingen deden er helaas slechts zes teams van tweetallen mee. Toch werd het een fijne en spannende dag en de afwezigen hebben veel gemist.


Na de opening van de wedstrijd door Johan Suurd van het hoofdbestuur van de COVS en de uitleg van de regels door wedstrijdleider Dick Visser werd er begonnen met een ronde meerkeuzevragen en hierna een beeldvragenronde. Van het begin af aan namen de teams van RSV de leiding en en werd het duidelijk dat het voor titelverdediger Reutum moeilijk zou worden om de wisselbeker weer mee te nemen.


Na de gezellige lunch en nog diverse rondes werd, namens de mensen van de administratie– Dick en Erwin Dam – de volgende uitslag bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt door Dick Visser, voorzitter LCS.

1. RSV 1 Giovanni Verhoeve/Isabelle van Gilst 120 punten (foto boven).

2. RSV 2 Bart Snelderwaard/Enrico de Wolf 110 punten

3. OSV Daan Mulders/Rick Ouwerling 107 punten

4. Reutum 1 Coen Warring/Ralf Benerink 97 punten

5. RSV 3 Erik-Peter van Gilst/Marijke Prooi 85 punten

6. Reutum 2 Jaap Kamphuis/Mick Silder 66 punten


Aan Reutum dus de taak om volgend jaar de wisselbeker weer terug te winnen en dat is volgens teamleider Theo Stevelink ook hun streven. Voorafgaande aan de prijsuitreiking sprak Gertie Schol namens Apeldoorn zijn complimenten en dank uit aan deelnemers, wedstrijdleiding en administratie. Een speciaal woord van dank ging uit naar Henk van der Pijl die niet alleen de catering maar ook het totale prijzenpakket, waaronder een persoonlijk aandenken voor de deelnemers geregeld had. Ook Frans Haket van de SAO, die samen met Henk de totale verzorging van deze gezellige dag voor hun rekening hadden genomen, werd niet vergeten.

Deze wedstrijd is zeker voor herhaling vatbaar maar dan met hopelijk meer deelnemers.