Actueel

beelden nu.nl

Scheidsrechter scoort!

Er gebeurde iets heel merkwaardigs in de wedstrijd tussen Harkemase Boys en HSV Hoek in de Derde Divisie vorig weekend. In een scrimmage voor het doel van Harkemase Boys kreeg scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn de bal per ongeluk tegen zijn linkervoet. Hij probeerde zich nog terug te trekken maar juist daardoor lijkt het net of hij een schoppende beweging maakt.

Een scheidsrechters is een dood voorwerp, zo heb ik altijd geleerd, en als die de bal raakt en hij gaat in het doel dan is het een geldig doelpunt. En de scheidsrechter voegde de daad bij het woord en wees naar de middenstip.

De protesten waren natuurlijk niet van de lucht en dan blijkt maar weer eens dat voetballers, ook die in de Derde Divisie, geen snars afweten van de geldende spelregels. Harkemase Boys, dat dus een doelpunt tegen kreeg, zegevierde wel met 4-2. Overigens ging het na afloop ook lang over de vraag of de bal wel daadwerkelijk de doellijn gepasseerd was.

Scheidsrechter Paarhuis was er niet blij mee, maar moest de goal wel goedkeuren. In de regels staat dat de scheidsrechter een dood object is, dus het doelpunt telde gewoon. Daarna ging het filmpje de hele wereld over.