REGIONIEUWS ZUID I

Bloemenregen in Breda

Door PIET JANSEN


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Scheidsrechtervereniging Breda op 26 maart zijn een aantal spelden uitgereikt aan diverse jubilarissen.


Op de foto. Staand van links naar rechts: Hugo Langendoen, Piet Laming, Lia Laming, Alice Vogelezang, Hugo Vogelezang, Jo Lodewijks

Zittend van links naar rechts: Cor Nagtzaam, Jose Nagtzaam, Jan van Erk, Corrie van Erk, Piet Lodewijks.

Cor Nagtzaam en Jan van Erk zijn 50 jaar lid, Piet Laming en Piet Lodewijks 40 jaar en Hugo Vogelezang en Hugo Langendoen 25 jaar. Jack Brummer en Jos Hendriks, beiden 25 jaar lid, waren vanwege werk en vakantie niet aanwezig.

Oefenen voor iets dat je hoopt nooit nodig te hebben…

Door JAN STUUT

 

De COVS Walcheren organiseerde dinsdag 6 mei 2019 een, voor de deelnemers kosteloze, cursus reanimatie voor haar leden.

Bij BHV-training Zeeland in Middelburg werd onder de bezielende leiding van twee professionele docenten geoefend met reanimeren en de inzet en gebruik van een AED. De enthousiaste groep cursisten bestond uit een gemêleerd gezelschap van scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en rapporteurs.

Naast uitleg (en discussie) van de theorie werd er vooral veel geoefend op oefenpoppen en met trainings-AED’s.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een officieel diploma waarbij de wens werd uitgesproken dat het geleerde van die avond nooit in praktijk zou hoeven te worden gebracht. Mocht het onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dan weet men nu in ieder geval hoe te handelen.

Het bestuur van COVS Walcheren onderstreept middels het aanbieden van deze cursus aan haar leden het grote belang van het kunnen handelen bij een hartstilstand. In Nederland overkomt dit (buiten het ziekenhuis) gemiddeld 300 mensen per week.

Omdat onze leden zich wekelijks begeven tussen groepen mensen op sportvelden is het kunnen reanimeren voor hen een prima aanvulling. Wij hopen hiermee ook andere verenigingen te stimuleren dit voorbeeld te volgen.