REGIONIEUWS NOORD

Albert Frijlink Scheidsrechter van Verdienste

Door THEO HEIN


Albert Frijlink is deze maand benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste. Uit handen van scheidsrechtersbegeleider Joop Brussen kreeg de 71-jarige Emmenaar de oorkonde en bijbehorende waarderingsspeld uitgereikt. Ook de vv Emmen zette de jubilaris flink in de bloemen.


Frijlink is al meer dan dertig jaar actief als KNVB-scheidsrechter. Voor de voetbalbond is zijn imposante staat van dienst alle reden om de eervolle onderscheiding toe te kennen. Een onderscheiding die ook recht doet aan alles wat Frijlink voor de voetbalsport, en in het bijzonder de arbitrage, heeft gedaan


Ieder weekend

Albert Frijlink is een man waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan, die altijd de organisatie binnen en buiten de voetballijnen in de gaten heeft gehouden. Een carrière die overigens nog steeds niet ten einde is, want ieder weekend is hij nog met veel liefde op de velden als jeugdscheidsrechter actief.


Juiste momenten

Albert is een man die graag op een prettige en rustige wijze leidinggeeft, die tussen de spelers staat en op de juiste momenten doortastend boven de partijen kan staan. De rol van scheidsrechter was en is hem op het lijf geschreven. Hij werd gaandeweg steeds enthousiaster voor het prachtige vak.


vv Sleen, Valther Boys en vv Emmen

Als voetballer wist hij wat er leefde in de kleedkamer, wat er omging in de harten van spelers en trainers. Als scheidsrechter heeft hij van die kennis optimaal gebruik gemaakt. Albert is vele jaren betrokken geweest bij voetbalverenigingen, onder meer bij vv Sleen en Valther Boys. De laatste jaren is hij vooral bij vv Emmen actief.


Naast zijn rol als scheidsrechter heeft hij ook het algemene belang van de arbitrage gediend. Dat deed Frijlink vanuit de COVS en in het bijzonder bij de scheidsrechtersvereniging Hondsrug en later bij de fusieclub HZOD. Door kennis te delen met collega’s, altijd in een positief coachende rol en door spelregelbijeenkomsten en gezellige contactavonden te bezoeken.

Joop Brussen overhandigt Albert Frijlink namens de KNVB het certificaat van Scheidsrechter van Verdienste.

Willem Wisman gehuldigd

Door THEO HEIN


Erelid Willem Wisman is gehuldigd voor het 50 jaar lidmaatschap. Hij was de oprichter van de COVS Hondsrug. Deze vereniging is in 2013 samengegaan met de COVS Zuid Oost Drenthe. Willem kreeg de gouden speld, een oorkonde en een bos bloemen uit handen van de bestuursleden van de HZOD Bart Zinger en Theo Hein.

Willem Wisman met de oorkonde.