Redactioneel


door ARIE DEN DULK

Dit is de vierde uitgave van 2019. Rechts op deze pagina vind je de inhoudsopgave waardoor je rechtstreeks naar het onderwerp kunt.


Niet elk jaar wisselt de COVS van voorzitter en dus is het logisch dat we veel aandacht besteden aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering waar een keuze gemaakt kon worden tussen twee kandidaat-voorzitters. Hoe deze keuze afliep kun je eigenlijk al aflezen aan de coverfoto, maar een uitgebreid verslag hiervan lees je op pagina 9.


Patrick Langkamp loopt als assistent scheidsrechter al enige tijd mee in het betaald voetbal en was ook internationaal actief. Maar hij vindt nu de tijd gekomen om terug te treden en verder te gaan als scheidsrechtercoach. Een terugblik op pagina 5 in de rubriek Toppers betaald voetbal.


Wat heeft een lidmaatschap van de gemeenteraad en een scheidsrechter met elkaar gemeen? In beide functies heb je te maken met regels en wordt leiderschap van je verwacht. Christiaan Peetoom uit Alkmaar vervult beide taken. Harry van Etten zocht hem op tijdens een wedstrijd en zette hem In the Spotlight… op pagina 4.


In de serie clubarbitrage is dit keer district West I aan de beurt. Twee verenigingen met een totaal verschillende insteek uit Bergen en Alkmaar komen aan het woord. Pagina 6 en 7.


Het WK vrouwen wordt in juni gehouden. Hoewel Nederland wel getalenteerde vrouwelijke scheidsrechters kent, komen ze nog te kort om op internationaal niveau te opereren. Kevin Blom, die de dames coacht, legt het uit aan Jan ter Harmsel. Lees verder op pagina 10.


Wat is het verschil tussen blokkeren en obstructie? Jan Wouter Kok van de LCS legt het uit in de rubriek Spelregels op pagina 8


LET OP: de volgende editie van De Scheidsrechter verschijnt op 25 juni 2019. Kopij aanleveren kan tot 20 juni.

Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk