Forse straf voor schoppen arbiter

Door LEO BLANK


De speler van Ankaraspor die op zondag 14 april een trap uitdeelte aan scheidsrechter Jan Smit uit Opmeer is door de KNVB voor dertien maanden geschorst. Ook is bij de vierdeklasser uit Amsterdam twee punten in mindering gebracht.


De wedstrijd De Meteoor-Ankaraspor liep in de slotfase finaal uit de hand nadat de thuisclub op een 3-2 voorsprong was gekomen. In de vorige editie van De Scheidsrechter werd daarvan melding gemaakt.

Scheidsrechter Smit werd belaagd door boze spelers van Ankaraspor en daarbij werd hij door één van hen geschopt tegen het scheenbeen. Kort daarna brak er ook een vechtpartij uit tussen spelers van Ankaraspor en supporters van de thuisclub.

Smit staakte drie minuten voor het eind van de wedstrijd en zocht een veilig heenkomen in de kleedkamers. Hij moest zich naderhand onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte bij de politie.

De KNVB strafte in totaal vijf spelers van Ankaraspor, variërend van enkele wedstrijden tot dertien maanden voor de speler die de schop zou hebben uitgedeeld.

Bijzonder is dat de resterende drie minuten alsnog moesten worden uitgespeeld, omdat De Meteoor op een nacompetitieplek stond en mogelijk ook het doelsaldo nog van belang kon zijn. Het staartje van de wedstrijd werd gespeeld op dinsdagavond 7 mei bij De Meteoor. De stand bleef ongewijzigd.