REGIONIEUWS ZUID II

Venlo weer districtskampioen spelregels

Door BERNARD SCHENK


5 april was het weer zover, want de groep Helmond organiseerde dit jaarlijkse evenement en het was de eerste in ‘nieuwe stijl’. De vragen moesten niet zoals in het verleden beantwoord worden met bordjes of kaarten, maar aan de hand van de mobiele telefoon. Dit maakte het toernooi leuker en toegankelijker. De avond begon met tien meerkeuzevragen, gevolgd door vijf meerkeuzevragen, waarbij twee antwoorden goed waren. Hierna was er een pauze, waarna twee ronden met tien beeldvragen. Tot slot werd de avond afgesloten met tien quizvragen.


Voorzitter Stèfan Verbakel was de presentator van deze avond en gaf bij de introductie aan dat door het opheffen van de districtsbesturen en spelregelcommissie het voor hen (COVS Helmond) lastig was om tot een goede opzet van deze avond te komen. Samen met Erik Thijs (verantwoordelijk voor de techniek) kweten zij zich echter prima van hun taak en hadden zij een verrassend en gevarieerd programma samengesteld.


De vereniging Helmond gaf ook nog het goede voorbeeld door als enige met twee teams deel te nemen, waarvan betaaldvoetbalscheidsrechter Martin Perez een deelnemer was. Hij gaf nog aan: ‘hopelijk wordt ik geen laatste en eerste worden zal ook wel moeilijk worden.’ Martin vertelde ook nog dat hij veelvuldig meetraint met de groep Helmond en dat hij momenteel helaas geblesseerd is en daardoor meer als VAR wordt ingezet.

Incidenteel raakte iemand wel eens de verbinding kwijt, waarop uit de zaal de opmerking kwam: ‘bij tien foute antwoorden, word je automatisch uitgelogd’. Ook op de vraag of je een fout antwoord nog kon herstellen volgde een duidelijke reactie: ‘hier en op het veld bij de amateurs is geen VAR, dus helaas’.

Conclusie: een zeer goed georganiseerd spelregelkampioenschap, waarbij de goede mix tussen jongere en oudere deelnemers opviel en door de nieuwe stijl steeds aantrekkelijker lijkt te worden voor de jeugd.


UITSLAG

1. Venlo 1252 punten

2. Oss-Uden 1076

3. Helmond 1 1052

4. Helmond 2 1013

5. Roermond 1001

6. Boxmeer-Cuyk 950

7. Horst-Venray 867

8. Mijnstreek 862

9. Weert 364

Veel belangstelling in Zuid II voor het districtskampioenschap spelregels in Helmond.