REGIONIEUWS ZUID I

Henk van Bekkum erelid Eindhoven

Door PIETER ELBERSEN


Op de jaarvergadering van COVS Einhoven die gehouden werd op 18 maart is onze penningmeester Henk van Bekkum benoemd tot erelid. Henk is al sinds 1982 lid van de COVS, eerst in Amersfoort en daarna in Eindhoven. Sinds 1991 is hij bestuurslid en vanaf 2004 penningmeester. In 2016 ontving hij de Gouden Scheidsrechterspeld van de COVS en eerder ook de zilveren. Een echte COVS-man dus. En elke zondag nog actief op het veld in de 3de en 4de klasse.

Tijdens deze vergadering is Johan Suurd afgetreden als voorzitter en Jeroen Quinten benoemt als nieuwe voorzitter. Ook zijn Bas van Rijen en André Werrelmann toegetreden tot het bestuur.

Henk van Bekkum.

Lintjesregen bij Scheidsrechtersvereniging Walcheren

Door JAN STUUT

Twee leden van Scheidsrechtersvereniging Walcheren zijn koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden uitgereikt door de burgemeesters van Vlissingen en Veere. Het gaat om het erelid Cees Koeyvoets die in Vlissingen verrast werd door familie en leden van onze vereniging. Cees werd beloond voor zijn jarenlange inzet voor de KNVB en Scheidsrechtersvereniging Walcheren.
Tegelijkertijd werd ook Jan Maranus in zijn woonplaats Veere verrast door familie, vrienden en een delegatie van onze vereniging. De burgemeester van Veere reikte de onderscheiding uit en had ook mooie woorden voor hem. Jan is onderscheiden voor zijn vrijwilligerswerk bij Zorgcentrum Simnia en Ter Reede. Daarnaast doet Jan veel voor zorginstelling Arduin en Stichting Huifbedrijden. Jan is naast al deze activiteiten ook nog vrijwilliger bij de Kustmarathon, atletiekvereniging Dynamica en de motorcross in Aagtekerke. Daarnaast onderhield hij de kerktuin in Aagtekerke. 
Jan was tevens lid van het schoolbestuur, voorzitter van Sportvereniging Aagtekerke, vrijwilliger bij de Oranjevereniging Aagtekerke, voetbalvereniging Domburg en de Scheidsrechtersvereniging Walcheren.
Onze vereniging feliciteert beide heren en is blij met, en trots op, zulke leden.

Jan Maranus (zittend) met rechts de burgemeester van Veere.