REGIONIEUWS WEST II

RSV 1 en 2 strijden om districtskampioenschap

Door BEN VAN MAAREN


De strijd om de districtsbeker voor spelregelteams in West II bleef dit jaar beperkt tot drie verenigingen: het organiserende Gouda, de fanatieke RSV en de flegmatieke HSV. Daarentegen bracht Gouda twee teams naar voren en de RSV zelfs drie, zodat er toch nog sprake was van een volle kantine. 


Bij dit districtskampioenschap worden, net als bij de landelijke finale in Enschede, alle vragen elektronisch beantwoord. De deelnemers voeren hun antwoorden in op hun smartphone of tablet. Bij de teams was er geen echte verrassing. De favoriete RSV 1 (met Franklin Berg, Isabelle van Gilst en Abdel Afalah) ging met de hoofdprijs aan de haal, gevolgd door RSV 2. Omdat Rotterdam zich als titelverdediger al geplaatst heeft voor de landelijke finale, mocht een van de andere teams Rotterdam vergezellen naar Enschede. Dat bleek Gouda 2. Maarten Streef, Barry Rodenburg en Sulimen Ifrandi lieten de HSV uiteindelijk vrij ruim achter zich. 


De individuele top 3:

  1. Gilbert Zoutewelle (RSV 3)               112 punten
  2. Maarten Streef (Gouda 2)                 104 punten
  3. Ex aequo: Colin Prooi (RSV 2)         103 punten en Franklin Berg (RSV 1)  103 punten


De teamuitslag:

  1. RSV 1 - 292 punten
  2. RSV 2 - 286 punten
  3. Gouda 2 - 269 punten
  4. RSV 3 - 263 punten
  5. HSV - 250 punten
  6. Gouda 1 - 240 punten


Het team van RSV 1 met v.l.n.r. met Abdel Afalah, Isabelle van Gilst en Franklin Berg.

Leiden besluit tot naamsverandering

Door RONALD VERMEULEN


Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de COVS groep Leiden, gehouden op maandagavond 29 april, hebben de leden in ruime meerderheid (95% voor) besloten de naam van de vereniging te wijzigen in ‘Scheidsrechters Vereniging Leiden en omstreken’.

De reden van de naamswijziging is de naamsbekendheid. De naam COVS is bij velen onbekend. En zelfs eigen leden weten niet wat de afkorting betekent. Als je praat over een ‘Scheidsrechters Vereniging’ dan zegt velen COVS niets. Ook in voetballand weten veel bestuurders van voetbalverenigingen niet meer dan de naam COVS. Dat was in vroeger tijden anders.

Het bestuur van Leiden vindt het voor de werving van nieuwe leden, maar ook voor representatie naar buiten, toe belangrijk dat er een herkenbare naam is.

COVS Leiden is ooit in 1929 begonnen als ‘Leidsche Scheidsrechters Vereeniging’. Inmiddels zijn twee korfbalscheidsrechters volwaardig lid zijn van onze vereniging. Ook in de voorgestelde statuten en huishoudelijk reglement wijzigingen is expliciet de exclusiviteit voor voetbalscheidsrechters weggestreept.

Tijdens het jubileumfeest op 10 mei zal het nieuwe logo onthuld worden.

Echtpaar Van der Meer koninklijk onderscheiden

Door RONALD VERMEULEN


Op 26 april is het beheerdersechtpaar Piet en Gerda van der Meer-van Goozen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Laila Driessen speldde de koninklijke onderscheiding op. Gerda en Piet van der Meer zetten zich al decennia lang in als vrijwilligers voor de COVS groep Leiden.

Gerda van der Meer-van Goozen zorgt als lid van de kantinecommissie wekelijks dat iedereen voorzien wordt van een hapje en een drankje. Ook maakte zij de accommodatie schoon. Sinds 2010 is zij samen met haar echtgenoot de beheerder van de huidige accommodatie in het Weteringpark. Zelfs in de periodes dat mevrouw Van der Meer ernstig ziek is geweest, bleef zij haar taken vervullen. Gerda heeft in 1999 de Zilveren Scheidsrechter ontvangen en is in 2017 benoemd tot erelid.

Piet van der Meer heeft in de afgelopen 38 jaar veel verschillende functies bekleed; bestuurslid, secretaris, lid van diverse commissies, organisator van activiteiten en trainer. Daarnaast was hij van 1980 tot 2002 lid van de KNVB, waar hij scheidsrechter en rapporteur was. Vanwege zijn verdiensten is hij in 2001 onderscheiden met de zilveren waarderingsspeld van de KNVB.

Bij COVS Leiden heeft Piet in 1999 de Zilveren Scheidsrechter ontvangen en is in 2006 benoemd tot erelid.


Het echtpaar Piet en Gerda van der Meer.