Redactioneel


door ARIE DEN DULK

Dit is de derde uitgave van 2019. Rechts op deze pagina vind je de inhoudsopgave waardoor je rechtstreeks naar het onderwerp kunt.


Dat het niet altijd hosanna is bij het fluiten in het betaald voetbal wordt duidelijk bij het interview dat Leo Blank hield met twee jonge scheidsrechters. Christian Mulder en Freek van Herk is door de KNVB de wacht aangezegd. Zij zullen niet doorstromen naar de Eredivisie. In een openhartig gesprek leggen zij uit waarom, wat er mis ging en wat hun toekomstplannen met betrekking tot arbitrage zullen worden.


In de serie over clubarbitrage zetten we weer twee voetbalverenigingen uit hetzelfde district (Oost) naast elkaar. Uit Arnhem bij VDZ louter positieve berichtgeving over de clubarbitrage die zelfs gesponsord wordt door de Rabobank. Daarnaast het verhaal van Karin Levink over haar club LSV uit Lonneker, die veel moeite moet doen om alle wedstrijden arbitraal bezet te krijgen.


Op 18 mei wordt de jaarvergadering van het landelijke bestuur (VCN) gehouden in Gorinchem. In de rubriek Van de bestuurstafel wordt de uitgebreide agenda gepubliceerd. De documenten waar naar wordt verwezen vind je op de site covs.nl. Een van de agendapunten is het kiezen van een nieuwe voorzitter ter vervanging van Pol Hinke. De twee kandidaten voor deze belangrijke post stellen zich voor op pagina 8.


De districtsfinales spelregels zijn bijna allemaal gespeeld en daarom kunnen we ons opmaken voor de landelijke finale op 15 juni in Enschede georganiseerd door de 100-jarige scheidsrechtersvereniging aldaar. Een vooruitblik door Dick Visser.


Pol Hinke schrijft een uitgebreid In Memoriam over oud-voorzitter (en erevoorzitter) Govert van der Borden. Christ van de Donk verzorgde informatie over de functies die hij voor de COVS uitoefende.

Helaas is geweld tegenover de arbitrage nog niet verbannen van de velden. Leo Blank kwam alleen voor West I als tot drie incidenten die de pers haalden en doet daarvan verslag.


Verzending

Door een nog niet opgehelderd probleem heeft een aantal leden de e-mail met de link die toegang geeft tot De Scheidsrechter niet ontvangen. Daarom hebben zij De Scheidsrechter nr. 2 van maart 2019 niet ontvangen. Zij kunnen via dit magazine alsnog naar de vorige editie, zie hiervoor de volgende alinea.

Tot zover de inhoud. Wil je oude nummers tot 2015 digitaal teruglezen? Wanneer je het huidige blad hebt geopend staat een knop met drie liggende streepjes. Als je daar op klikt kun je bovenin een keuze maken naar het lezen van oude edities. Natuurlijk zijn er ook superoude edities te lezen in de vorm van een pdf. Ga daarvoor naar covs.nl > blad digitaal > archief en kies je jaargang en maand.

LET OP: de volgende editie van De Scheidsrechter verschijnt op 28 mei 2019. Kopij aanleveren kan tot 24 mei.

Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk

Coverfoto: Christian Mulder is een van de potentiƫle topscheidsrechter uit het betaald voetbal die niet doorstroomt naar de Eredivisie. Hij floot op 26 april 2019 zijn laatste wedstrijd voor de KNVB. Foto Pro Shots / Thomas Bakker.


Inhoudsopgave