Districtsfinales spelregels voor COVS-teams 2019

Door DICK VISSER


De spelregelfinales in de districten zijn dit jaar niet geheel volgens plan verlopen. In Noord bleek er slechts een deelnemende vereniging een team op de been te kunnen brengen en daardoor kon Drachten zich zonder te spelen plaatsen voor de landelijke finale. Terwijl in Zuid I de wedstrijd diverse malen is uitgesteld omdat verenigingen verhinderd waren en die wedstrijd zal nu uiteindelijk pas op 10 mei plaatsvinden.

In de andere districten zijn op vrijdag 5 april de districtsfinales wel doorgegaan.

In Oost was door een misverstand de organiserende vereniging van de landelijke finale in Enschede niet van de partij, waardoor er vier teams overbleven. Deventer won de wedstrijd in Apeldoorn met vijf punten voorsprong op Apeldoorn, Zutphen werd derde en Hengelo vierde.


In West I waren er ook veel afzeggingen, ook van verenigingen die in het verleden altijd met sterke teams vertegenwoordigd waren. De strijd ging nu tussen een viertal teams van het organiserende SVA in Amsterdam en het team van de SVDU uit Utrecht. Het ging lang gelijk op maar uiteindelijk wist het eerste team van SVA de SVDU toch achter zich te laten en zich voor de landelijke finale te plaatsen.


West II mag twee teams afvaardigen, aangezien de kampioen van 2018 RSV al geplaatst is. RSV deed met vier teams mee, Gouda met twee en ook de HSV (Den Haag) was van de partij. Uiteindelijk wist Gouda zich te plaatsen en gaat dus samen met hun Rotterdamse collega’s naar Enschede. Meer hierover in de regioberichten West II.


In Zuid II organiseerde Helmond de districtsfinale, waaraan negen teams deelnamen van acht verschillende verenigingen met relatief veel jeugdige deelnemers. Evenals voorgaande jaren bleek Venlo weer de sterkste en mag dus een nieuwe gooi doen naar de landelijke titel. Oss/Uden werd knap tweede voor de beide teams van Helmond. De andere deelnemers waren Roermond (5e), Boxmeer/Cuijk (6e), Horst/Venray (7e), Mijnstreek (8e) en Weert. Meer hierover in de regioberichten Zuid II.


De landelijke finale wordt op zaterdag 15 juni door Enschede georganiseerd en daaraan doen dan in ieder geval de verenigingen mee uit: Amsterdam, Deventer, Drachten, Enschede, Gouda, Rotterdam en Venlo, plus de winnaar van de nog te spelen wedstrijd in Zuid I.