Alkmaarders winnen finale na strafschoppen tegen Venlo

En de winnaar is… COVS Alkmaar

Op 19 januari werd in Den Helder het NK zaalvoetbaltoernooi van de COVS gehouden. In de marineplaats Den Helder vond dit evenement plaats en werd het georganiseerd door vier verenigingen uit West I. Een perfecte organisatie en een voorbeeld hoe je met clusteren van verenigingen een activiteit kan organiseren. In West I is ook bewust gekozen voor ‘clustering by event’ en niet in regioclustering.

TEKST RON DE BRUIN FOTO’S PIET TIGGELAAR


Zoals gemeld werd de organisatie gedaan door vier verenigingen, te weten de groepen Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Zaanstreek. Door omstandigheden werd pas laat gestart met de organisatie, maar deze stond wel en de vier groepen hadden er duidelijk plezier in en dat straalden ze ook uit.

Helaas heeft een vereniging door omstandigheden zich op het laatste moment teruggetrokken, maar de organisatoren pasten dat goed aan en zo werd er gespeeld in 2 poules, een van 4 en een van 3. In de gezellige locatie van ZVV Zeemacht, welke een goede gastheer was. De wedstrijden werden geleid door de scheidsrechters Giel Hoonderd en Coop Verlaan en hadden allen een sportief karakter, echter wat duidelijk is, zodra scheidsrechters zelf in een team gaan spelen, zijn zij het niet altijd eens met de leiding. Blijkbaar toch iets om rekening mee te houden. Na het spelen van de poulewedstrijden werden de kruisfinales gehouden om te bepalen wie om de eerste plaatsen zouden strijden.


De stand na het spelen van de poulewedstrijden was als volgt:


POULE A:

1. Venlo 9 pts.

2. Alkmaar 6

3. Drachten 1

4. Deventer 1


POULE B:

Boxmeer-Cuijk 6

Zeeuws-Vlaanderen 3

Amsterdam0


De kruisfinales leverden overwinningen op voor Venlo en Alkmaar en dus kwamen die elkaar nog een keer tegen in een boeiende finale. Die eindigde in 2 -2 en werd er dus verlengd met een strafschoppenserie, die ook pas bij de laatste strafschop werd beslist in het voordeel van het team van COVS Alkmaar, dat dus sportieve revanche nam voor het verlies in de poulewedstrijd. De strijd om plek vier werd beslist in het voordeel van Boxmeer-Cuijk. Volgend jaar zijn er nieuwe kansen, want dan organiseert de COVS Venlo dit NK.


Eindstand NK zaalvoetbal 2019
1. Alkmaar
2. Venlo
3. Boxmeer-Cuijk
4. Zeeuws Vlaanderen
5. Amsterdam
6. Drachten
7. Deventer

Bij de prijsuitreiking overhandigde Jan Lahuis, secretaris van Zwolle en lid van verdienste COVS, de sportiviteitsprijs en die ging naar Amsterdam. De deelnemers kregen hun beker uitgereikt van landelijk voorzitter Pol Hinke.

De finale met links Alkmaar en rechts Venlo. In het midden de scheidsrechters Hoonderd en Verlaan.


Spelmoment tussen Venlo en Deventer in de poulefase.


Aanvoerder Luc Adams van Alkmaar neemt de beker in ontvangst. Op de achtergrond uiterst links Jan Lahuis daarnaast Peter de Waard, voorzitter Amsterdam. en voorzitter Zandbergen van Zaandam, uiterst rechts Pol Hinke.